2 oktober 2022
14:00

Huddinge IF 3 Svart

Referat: Spårvägens FF 1 - Huddinge IF 3 Svart

I returmatchen mot seriens jumbo Spårvägens FF satt det väldigt långt inne. Hemmalaget spelar som ett seniorlag. Med det menar jag bland annat att de spelar väldigt disciplinerat, dirigerar varandra att ta rätt positioner och taktiskt håller sig till sin matchplan. Hemmalaget leder efter första perioden efter ett oturligt självmål. Vi har en del chanser men har svårt att komma till farliga avslut. Andra perioden slutar mållös och vi har fortfarande svårt att få till farliga avslut. Den tredje perioden börjar med att vi sätter rejäl press på hemmalaget men de kontrar effektivt in 2-0 och vi är definitivt nere på räkning till åtta. Vi har svårt att komma igenom hemmalagets kompakta försvar. Med cirka tio minuter kvar av matchen så gör vi en taktiskt omdisposition då vi tar ut en back och sätter in ytterligare en anfallare. Detta ger resultat i princip omgående då vi reducerar till 2-1 i den 68:e minuten av Harry P-T. Målet ger oss hopp och en massa ny energi. Yusuf A. kvitterar i vårt nästa anfall även det i den 68:e minuten. Vi nöjer oss inte med det utan går för segern. I den 72:a minuten kommer det förlösande 3-2 målet då Amadeus E. hittar nätmaskorna. Därefter lyckas vi att behålla ledningen till slutsignalen ljuder och seriesegern är ett faktum. En stor eloge till Spårvägen som verkligen bjuder upp till dans och man kan inte låta bli att undra hur de kan vara seriens jumbo.

Slutresultat: Spårvägens FF - Huddinge IF 2-3

Gult kort: Amadeus E.